Köttknivar

En köttkniv är en kniv för att skära fina stycker av kött och kallas oftast trancherkniv eller förskärare. Du kan också hitta dessa knivar under namnet sujihiki som är japanarnas namn på trancherkniven. Den traditionella köttkniven är normalt 20 cm till 26 cm lång och är i sin profil ganska lik den traditionella kockkniven, bara med en smalare och mer avlång profil. Detta för att du enklare skall få till de fina tunna skivorna med jämnlik storlek från steken eller julskinkan. Bladets längd låter dig göra en ren skiva i ett enda drag och undviker att du drar sönder köttet. Det finns också köttknivar med mycket långt blad, oftast kallad skinkkniv, för dig som vill ha den perfekt skurna brisket, roast beef eller skinka. Dessa knivar finns från 25 cm längd upp till 40 cm. Trancherkniv och skinkkniv är till utseende ganska lika sina "fisk-kompisar" filekniv och laxkniv, men de har en styvare profil som saknar flexibiliteten till fileknivarna.

Köttkniv i alla varianter

Hos Vassaknivar har vi ett stort utbud av olika köttknivar till alla olika behov oavsätt om du jobbar i restaurantkök eller hemmakök. Oavsett om du vill ha en klassisk trancherkniv/förskärare, skinkkniv, styckkniv, slaktarkniv, trancherset eller bara en lös stekgaffel, så hittar du bra alternativ hos oss. Klicka in på de olika köttknivarna under, så ser du vårt fina utbud.


Se alla köttknivar längre ner på sidan, eller gå direkt till: