Denna Kiritsuke har ett riktigt långt och mäktigt blad som är perfekt för att skära långa och snygga skivor av till exempel fisk eller kött. Kiritsuke är en typ av lång kockkniv med en tanto-profil spets som ger kniven en unik och iögonfallande estetik.
Denna kiritsuke har ett 3-lags knivblad med kärna av hårt MC63 (förädlat SG2 stål) Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC täckt med 2 lager (Tsuchime) hamrat rostfritt stål som ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipat enligt Honbazuke metoden, en handslipnings metod som ger knivarna den legendariska "Katana-edge”.
Ett snyggt ergonomiskt vackert handtaget i slitstarkt, lättskött cocobollo pakkaträ dekorerat med en mosaiknit, röda och mässingfärgade mellanstycken och ett dekorativt slutstållock.
Livstidsgaranti på material och produktionsfel.
Tillverkas i Seki, Japan.
Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar