Brödkniven är en av kökets basknivar, och har ett serraterad (även kallad räfflat / sågtandat) blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Serrateringen sågar sig igenom skorpan utan att du behöver ta i eller pressa samman maten. Färskt bröd eller födelsesdagstårtan, den tandade kniven fixar det!
Köksknivarna i Ikon-serien är juvelen i kollektionen till den tyska producenten Wüsthof från Solingen. Här får du en välbalanserad kvalitetskniv gjutet i ett stycke specialtempererat rostfritt kolstål (X50CrMoV15) som är härdat till en hårdhet på 58 HRC. Slipvinkelen är 14 grader per sida, och Wüsthofs Precision Edge Technology (PEtec) ger kniven en hållbar skärpa. Ett trippelnitad ergonomisk handtag med specialdesignat bolster ger perfekt komfort och kontroll. En snygg design som ser bra ut på köket. Handtaget är gjord av grenadilla trä (African Blackwood), som är ett av de hårdaste träslag i världen. Som en följd av grenadillaens extrema densitet, minimala porositet och höga innehåll av kåda, är handtaget i hög grad okänslig för fukt.
Välj mellan två olika varianter: 20 cm eller 23 cm bladlängd
Beställningsvara
Normalt 5 - 8 leveransdagar