Kockkniven är arbetshästen i köket och den kniv som används oftast. En oumbärlig allsidig kökkniv som kan användas för att hugga, skära, skiva och tärna. På grund av sin vikt och balans är den också perfekt för tungt arbete som att skära tjockare grönsaker och kött.
Classic Ikon knivarna kombinerar perfekt ergonomi, excellent balans och optimal skärpa med ett tidlöst design. Ett bra verktyg för varje hemmakock och professionell. Knivbladet är smidd från en bit 1.4116 Chrome Molybdenum Vanadium stål (X50CrMoV15) härdat till hårdhet på 58 HRC. Slipvinkelen är 14 grader per sida, och Wüsthofs Precision Edge Technology (PEtec) ger kniven en hållbar skärpa. Ett trippelnitad ergonomisk handtag i ett hållbart POM-material med specialdesignat bolster ger perfekt komfort och kontroll samt säkrar lång hållbarhet och hygienisk användning. Kniven är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet i profesionella kök.
Finns med svart eller cremefärgat handtag med 16 cm, 20 cm eller 23 cm bladlängd:
Svart model 20 cm & 23 cm är lagervara - Skickas normalt inom 24 timmar.
Vita modeller & svart 16 cm är beställningsvara - Normalt 5 - 8 leveransdagar