En japansk gyutoh kockkniv med vackert design. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft.
Satake Ame är en vacker serie knivar med kraft, styrka, balans och tradition som ledord i designen. Namnet Ame är japanska och betyder regn, något som bladets design har inspirerat till. Bladets så kallade "Rain Pattern" är inte bara vackert för ögat utan gör också att råvaror som till exempel potatis inte sugs fast på bladsidan när man skär.
- 21 cm Gyuto, Kockkniv
- Handbankat blad av 5 lager AUS10-stål
- Bladets hårdhet ligger på 60-61 HRC
- Bolster & ändstycke i rostfritt stål
- Otroligt vackert handtag av Vril* från bland annat lärk, persikoträd, kemfer & lönn
(OBS! Alla handtag är helt unika, och bild måste ses som endast ett exempel)
* Vril - eller masur som det också kallas, är en utväxt på ett träd där fibrerna går åt olika håll istället för lodrätt. Vril/Masurvirke är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä.