En större variant av Kyoceras uppmärksammade keramiska mandolin som blivit bäst i test i både Icakuriren, Allt om mat och Aftonbladet. Den här mandolinen är anpassad till kraven i restaurangköken. Skivar lök och alla andra grönsaker du vill skiva, ställ bara in önskad tjocklek från 0,5 mm till 3 mm (inställbar i 4 lägen). Enkel att använda utan några lösa delar.
Fördelar med en keramisk mandolin:
- Maten håller sig fräschare, utan missfärgning och oxidering.
- Kermik är mycket hårdare än stål, därför bevaras den otroliga skärpan upp till tio gånger längre än skärpan på knivar av stål.
- Keramiska mandoloner tål att diskas i diskmaskin utan att tappa skärpa, till skillnad från mandoliner med stålblad.
Keramsika köksredskap från Kyocera är marknadsledende. Ryktet att keramiska köksredskap är ömtåliga gäller inte mandoloinerna och knivarna från Kyocera. Ända sedan 1984 tillverkar de sina knivar i kermaik av högsta kvalitet.